Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Πρόεδρος του ΤΕΕ επανεξελέγη ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο έως τώρα πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών επανεξελέγη, αργά το βράδυ του Σαββάτου, κατά την δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Αντιπροσωπείας, της επονομαζόμενης και «Βουλής των μηχανικών» (200 μέλη), επικρατώντας του Γεώργιου Στασινού, επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών-Ανανέωση Πρωτοπορία. 

Κατά την πρώτη ψηφοφορία συνυποψήφια ήταν και η Θεοπίστη Πέρκα, της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών.
Το αποτέλεσμα των δυο ψηφοφοριών έχει αναλυτικά ως εξής:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΑ΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΒ΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Στασινός Γεώργιος5763
Σπίρτζης Χρήστος6780
Πέρκα Θεοπίστη32-
Λευκά817
Ψήφισαν164160

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης μετά την επανεκλογή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επανεκλογή μου ως πρόεδρος του ΤΕΕ,μέσα από τις κατοχυρωμένες δημοκρατικές λειτουργίες και διαδικασίες του φορέα μας, πρώτα και πάνω απ’ όλα αποτελεί νίκη του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου φορέα μας, των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών και του συνόλου των προοδευτικών δυνάμεων, ενάντια σε όσους επιχείρησαν την μετατροπή του ΤΕΕ σε ενεργούμενο κυβερνητικών ομάδων ή κομματικών ‘στρατών’. Είναι μια εκλογική νίκη με σαφή κατεύθυνση την υπεράσπιση του κατοχυρωμένου και αδιαπραγμάτευτου επιστημονικού, αναπτυξιακού ρόλου των διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ, με αγωνιστικό πρόσημο για την αντιμετώπιση και επίλυση των μεγάλων, επιστημονικών, εργασιακών, επαγγελματικών προβλημάτων που πλήττουν το ελληνικό τεχνικό δυναμικό. Το ασφαλιστικό, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προστασία των θεσμών από την αποδόμηση, θα είναι στο επίκεντρο αυτών των αγώνων.
Η συνεργασία μας με όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα που αναδείχθηκαν από την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, έχει στόχο:
  • Ν’ αγωνιστούμε ενωτικά και δημοκρατικά, ώστε να πετύχουμε πλήρη ανατροπή των τραγικά αποτυχημένων αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών και επιλογών υποτέλειας της χώρας, που ισοπεδώνουν τον εθνικό-παραγωγικό ιστό, τους επιστήμονες, ολόκληρη την εθνική οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της νεολαίας.
  • Να διεκδικήσουμε με πρωταγωνιστικό ρόλο των διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ,την πλήρη εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με ιεραρχημένες παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα, στο κέντρο και στην περιφέερεια, που θα κατοχυρώνει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας δυναμικά και  ισότιμα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.
Η βαθειά κρίση την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και μεταξύ αυτών με δραματικό τρόπο οι διπλωματούχοι μηχανικοί, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά αντιθέτως επιβάλλουν συστράτευση, ωριμότητα και αγώνες, ώστε να βγει η χώρα από την επτάχρονη κρίση και να μπει επιτέλους σε πορεία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Ιδίως δεν μπορούν και δεν δικαιούνται να πανηγυρίσουν όσοι έχουν καίρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και έχουν εναντιωθεί με πράξεις και παραλείψεις τους κατά των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ».
Α΄ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ εξελέγη ο Θεόδωρος Σεραφίδης, της παράταξης “Ελεύθεροι Επαγγελματίες” ο οποίος επικράτησε του Παναγιώτη Αντιβαλίδη, κατά τη Β´ ψηφοφορία, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΑ΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΒ΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Αντιβαλίδης Παναγιώτης5757
Σεραφίδης Θεόδωρος5671
Λευκά2919
Άκυρα22
Ψήφισαν144149

Είχε προηγηθεί η εκλογή των 15 μελών της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, στην οποία εκτός από τους τρεις που έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία και τους δυο για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου, πλέον μετέχουν και οι (αλφαβητικά):
Ακριτίδης Πολυχρόνης
Αμπακούμκιν Δαμιανός
Βαμβουρέλλης Θεόφραστος
Γρηγοριάδης Γρηγόριος
Ζαννιάς Σπύρος
Μήλης Νικόλαος
Μοροπούλου Αντωνία
Πάνου Ιωάννης
Τσόγκας Χαράλαμπος
Τσουκαλάς Γεώργιος
Κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Δ.Ε. ψήφισαν 199, με έγκυρα όλα τα ψηφοδέλτια.
Την Παρασκευή έγιναν και οι ψηφοφορίες για την εκλογή του ΓΓ και αναπληρωτή ΓΓ της Αντιπροσωπείας.
Γενικός Γραμματέας της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εξελέγη ο Δημήτρης Φιλιππής, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Έλαβε, κατά τη Β΄ ψηφοφορία, 81 ψήφους, επί συνολικά 135 ψηφοδελτίων, ενώ βρέθηκαν 14 άκυρα και 40 λευκά.
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εξελέγη ο Χρήστος Τσαρτιλίδης, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δυο ψηφοφοριών έχουν ως εξής:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΑ΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΒ΄ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Τσαρτιλίδης Χρήστος7587
Κρεμαλής Κωνσταντίνος36-
Λευκά2039
Άκυρα14
Ψήφισαν132130

Οι ψηφοφορίες στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ θα συνεχιστούν σε νέα συνεδρίαση, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες, για την εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου της Δ.Ε. του ΤΕΕ (Β΄ Αντιπρόεδρος, ΓΓ και αναπληρωτής ΓΓ).

1 σχόλιο: